Omdat iedereen in wezen liberaal is

Sportgroep Vaste Vuist uit Lauwe barst al jaren uit haar voegen én klokte vorig seizoen af op een nieuw record met 1.864 leden. De club krijgt na heel wat lobbywerk eindelijk een nieuwe sportzaal van liefst 1,7 miljoen euro. "De investering biedt heel wat opportuniteiten voor de sportclubs in Menen", motiveert schepen van Sport, Eddy Lust.

Net voor de jaarwisseling zullen de langverwachte werken starten voor een bijkomende sportzaal voor sportgroep Vaste Vuist naast de bestaande sportaccommodatie. Met 1.884 leden is de club al vele jaren de grootste turnclub van Vlaanderen, aangesloten bij Gymnastiek Federatie Vlaanderen. "Ik ben tien jaar voorzitter en al die jaren ijveren we voor nieuwe infrastructuur omdat we gewoon veel te weinig plaats hebben om al onze leden deftig aan sport te laten doen", weet voorzitter Dries Defossez. Vier jaar geleden werden de eerste plannen toegelicht aan de gemeenteraad en dit jaar nog kunnen de werken eindelijk starten. De sportgroep kan na lobbywerk rekenen op liefst 95 procent subsidie van stad en provincie.

 

 

Opwaardering

"De stad investeert ruim een miljoen euro, maar het gaat dan ook om de opwaardering van de hele sportsite in Lauwe. Van zodra de sporthal in gebruik is, kunnen andere clubs weer meer terecht in de bestaande sportzaal. We profiteren van de nieuwbouw om de huidige kleedkamers, het sanitair en de cafetaria te vernieuwen", licht schepen Eddy Lust toe (Open Vld). "Bovendien zal onze gemeenteschool De Wonderwijzer er eveneens wel bij varen. Op de eerste verdieping komen immers drie klassen en een polyvalente ruimte." De gemeenteschool werkt nauw samen met Vaste Vuist als topsportschool voor basisonderwijs. 21 leerlingen hebben een topsportstatuut. "Van zodra de werken starten, moeten onze containers verdwijnen. Geen dag te vroeg, want die vielen haast letterlijk uit elkaar. Tijdens de werken zullen we met de godsdienst-, zedenleer- en muziekklas een tijdelijk alternatief zoeken. Mogelijk kunnen we terecht in het gemeentehuis of cultureel centrum", pikt Philippe Vanlangendonck (directeur De Wonderwijzer) in. De provincie West-Vlaanderen kent een subsidie toe van 400.000 euro. "Wij mogen enkel bovenlokale sportinfrastructuur subsidiëren. Bij Vaste Vuist woont dertig procent van de leden buiten Menen. Na studie raadde een onafhankelijke, provinciale beoordelingscommissie de deputatie aan om de subsidie toe te kennen", motiveert gedeputeerde Carl Vereecke (Open Vld) de beslissing.

 

Carwash

Vaste Vuist past zelf nog vijf procent van het totale kostenplaatje bij. "Dat lijkt weinig, maar voor een sportclub blijft dat veel geld. Alle beetjes helpen en daarom organiseren we zaterdagmorgen een carwash tijdens onze inschrijfvoormiddag. Tegen de zomer van 2018 kunnen we de sporthal officieel openen", besluit Defossez. Nieuw in het aanbod van Sporte Vuist voor volgend seizoen wordt Jump 'n Play en Clipdance. Jump 'n Play is een mix van maxitrampoline, air track en minitrampoline.

 

Bron: HLN Menen – Xavier Coppens

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons op Facebook

Lid Worden

Wilt u meehelpen aan de uitbouw van Open Vld en een open samenleving?

Denkt u toekomstgericht en houdt u niet vast aan oude starre structuren uit het verleden?

Sluit dan nu aan bij Open Vld

Mandatarissen

Burgemeester, Veiligheid, Communicatie, Externe betrekkingen, Jeugd

Eddy Lust

Schepen van Ruimtelijke Ordening, Milieu, Omgeving & Financiën (vergunningen, het project Leiewerken, landbouw, juridische zaken)

Mieke Syssauw

Voorzitter gemeenteraard
Voorzitter OCMW raad

Tom Vlaeminck

Gemeenteraadslid en fractieleider

Stan Roose

Gemeenteraadslid

Stefanie Platteau

Gemeenteraadslid

Alex Vanthournout

Lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst

Dries Defossez

Lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst

Marleen Becarren

Provincieraadslid

Martine Vanryckeghem