Omdat iedereen in wezen liberaal is

Er is al jaren veel rond te doen en er zal, wel ja, veel rond te doen blijven komende jaren. Maar de meeste tipjes van de sluier worden stilaan gelicht. Nu de afbraakwerken bezig zijn kunnen we zeggen dat de Leiewerken echt zijn gestart. Voor een braakliggend gevoel hoeft men niet te vrezen want binnenkort wordt bekend gemaakt welke tijdelijke invulling bepaalde terreinen krijgen deze zomer. En er zit schot in zaak, want terwijl men wacht op de vergunning voor de bouw van de fiets- en voetgangersbrug, waarvan de bouw start in het najaar, wordt momenteel samen met de Vlaamse Waterweg en de studiebureaus de laatste hand gelegd aan het ontwerp van de nieuwe mooie centrumbrug én aan de grote, nieuwe publieke ruimte aan beide kanten van de Leie, kortom een mondvol zaken. Aan noordelijke zijde, kant Waalvest, komt een groen park met een belvedère, waarin de vrijgekomen vestingmuren dé eyecatcher zullen zijn. Aan zuidelijke zijde, kant Barakken, een groot plein en een groene boulevard van 25 meter breed naast het water.

Toegankelijkheid, voetgangers, fietsers en een schitterende verlichting, er word op dit moment overal de laatste hand aan gelegd.

Het wordt dan uitkijken naar de lente van 2022 want dan starten de werken van verbreding van de Leie, de aanleg van de nieuwe Leieboorden en natuurlijk ook de bouw van de nieuwe mooie centrumbrug. En u maar denken dat de Avenue des Champs-Élysées in Parijs al de moeite was?

Meer info

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons op Facebook

Lid Worden

Wilt u meehelpen aan de uitbouw van Open Vld en een open samenleving?

Denkt u toekomstgericht en houdt u niet vast aan oude starre structuren uit het verleden?

Sluit dan nu aan bij Open Vld

Mandatarissen

Burgemeester, Veiligheid, Communicatie, Externe betrekkingen, Jeugd

Eddy Lust

Schepen van Ruimtelijke Ordening, Milieu, Omgeving & Financiën (vergunningen, het project Leiewerken, landbouw, juridische zaken)

Mieke Syssauw

Voorzitter gemeenteraard
Voorzitter OCMW raad

Tom Vlaeminck

Gemeenteraadslid en fractieleider

Stan Roose

Gemeenteraadslid

Stefanie Platteau

Gemeenteraadslid

Alex Vanthournout

Lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst

Dries Defossez

Lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst

Marleen Becarren

Provincieraadslid

Martine Vanryckeghem