Omdat iedereen in wezen liberaal is

Onze fractieleider Stan weet van wanten, als sergeant bij de brandweer helpt hij menig brandje blusen. Hij zorgt ook dat de vluchten van de NH 40 (de nieuwe Seaking) bij het leger vlekkeloos verlopen. Je zou bijna denken dat hij het heeft voor kostuums en superheldenpakjes. Laatst was er nog Stan de afstandsman… zou het?

Als voorzitter van MIROM stak hij ook al eerder dit jaar de handen uit de mouwen en ging hij meewerken op de parken. Geslaagd, al moesten de werken vroegtijdig stilgelegd worden door je weet wel wat. To be continued dus.

Daarom werd een andere actie terug nieuw leven ingeblazen: het ophalen van asbest die je zelf veilig hebt afgebroken.

Mirom Menen was trouwens één van de eerste intercommunales die van start ging met de ophaling van asbest aan huis. “Elke week gaan we bij enkele mensen langs om asbest op te halen”, vertelt voorzitter Stan Roose. “Tijdens de winterperiode en door corona waren er wat minder aanvragen dan in de zomer, maar het voorjaar nu is de ideale periode om opnieuw asbest te verwijderen. In drie stappen kan je zelf veilig je asbest verwijderen: je koopt een asbestpakket bij ons, vult de zakken en wij komen het ophalen. We bieden plaatzakken, kuubzakken en persoonlijke beschermingsmiddelen te koop aan op onze recyclageparken. Nadien komen we de gevulde zakken aan huis ophalen. Voor een zak betaal je 30 euro per stuk, vanaf de tweede zak betaal je 20 euro. In die prijs zit de ophaling inbegrepen. Op onze website www.mirom-menen.be staat alvast enkele filmpjes om te tonen hoe je aan de slag gaat met een asbestpakket. Wie vragen heeft, kan altijd terecht op 056 52 81 30 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..”

Meer info: https://www.mirom.be/asbestophaling

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons op Facebook

Lid Worden

Wilt u meehelpen aan de uitbouw van Open Vld en een open samenleving?

Denkt u toekomstgericht en houdt u niet vast aan oude starre structuren uit het verleden?

Sluit dan nu aan bij Open Vld

Mandatarissen

Burgemeester, Veiligheid, Communicatie, Externe betrekkingen, Jeugd

Eddy Lust

Schepen van Ruimtelijke Ordening, Milieu, Omgeving & Financiën (vergunningen, het project Leiewerken, landbouw, juridische zaken)

Mieke Syssauw

Voorzitter gemeenteraard
Voorzitter OCMW raad

Tom Vlaeminck

Gemeenteraadslid en fractieleider

Stan Roose

Gemeenteraadslid

Stefanie Platteau

Gemeenteraadslid

Alex Vanthournout

Lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst

Dries Defossez

Lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst

Marleen Becarren

Provincieraadslid

Martine Vanryckeghem