Omdat iedereen in wezen liberaal is

Hij kan het goed uitleggen onze grijze stud, meester Tom Vlaeminck. Advocaat in het dagelijkse leven en daarnaast ook politiek manusje-van-alles.

Eveneens een vader met een groot hart want na het ontwaken om 6u30 en het lezen van de krant stuurt hij terstond een berichtje naar de kinderen om hen een leuke dag toe te wensen. (ze zitten op internaat in Gent en doen topspost)

Na het openen van hond Sjarlie z’n bench drinkt hij samen koffie, niet met de hond maar wel met vrouwtje Yorka tijdens het ontbijt. Na de krant en de koffie leest hij nog wat meer de krant en drinkt hij nog wat meer koffie. Terwijl de hond buiten dolt en de Misses naar het werk vertrekt ruimt Tom alles op, leest hij mails en berichten en vergeet hij zich gelukkig ook niet te douchen alvorens naar zijn kantoor te begeven, tenzij op woensdag want dan leest hij ook nog eerst de mondelinge vragen van de GR.

Tegen 9u30 vertrekt hij meestal naar de rechtbank tenzij, lees hierbij zijn eigen quote: "Tenzij ik stipt om 9u uur daar moet zijn, afhankelijk van de zaak maar gezien mijn jeugdigheid is een vertrek van 9u30 uur normaal ruim voldoende want ik moet oudere confraters voorlaten 😉." Hij voelt zich dus duidelijk in de fleur van z’n leven.  

Op een maandag voor de gemeenteraad gaat hij rond 12u naar het stadhuis om samen met de algemene directeur, Eric Algoet, de gemeenteraad te overlopen.

13u is lunchtijd en dat liefst thuis kijkend naar Het Journaal met, jawel, koffie (kan iemand Tom hier toch eens over aanspreken?)

Erna is het typwerk met het maken van besluiten, dossiers alsook ontvangen van klanten.

's Avonds wordt meester Tom meesterkok en kookt hij liefst samen met zijn vrouw om nadien even te facetimen met de kinderen. Veelal zijn er s’avonds nog vergaderingen maar nu het onmogelijk is om te blijven plakken Netflixt hij samen met Yorka. Ze zitten aan S4 van Orange is the new black, daar haalt hij dus zijn dossierkennis vandaan. 

Zijn laatste taakje is steevast met Sjarlie naar buiten gaan op het Vander Merschplein. Het toertje met de hond op het plein gaat meestal door rond 23u15. Eens binnen is het de hond in zijn bench en hij bed om nog de laatste actualiteit mee te pikken. Daarna licht uit om 24u en dromen van een leven als superheld van de advocatuur.

Nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Volg ons op Facebook

Lid Worden

Wilt u meehelpen aan de uitbouw van Open Vld en een open samenleving?

Denkt u toekomstgericht en houdt u niet vast aan oude starre structuren uit het verleden?

Sluit dan nu aan bij Open Vld

Mandatarissen

Burgemeester, Veiligheid, Communicatie, Externe betrekkingen, Jeugd

Eddy Lust

Schepen van Ruimtelijke Ordening, Milieu, Omgeving & Financiën (vergunningen, het project Leiewerken, landbouw, juridische zaken)

Mieke Syssauw

Voorzitter gemeenteraard
Voorzitter OCMW raad

Tom Vlaeminck

Gemeenteraadslid en fractieleider

Stan Roose

Gemeenteraadslid

Stefanie Platteau

Gemeenteraadslid

Alex Vanthournout

Lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst

Dries Defossez

Lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst

Marleen Becarren

Provincieraadslid

Martine Vanryckeghem